Vodič za antidiskriminacijsko zakonodavstvo

Vodič za antidiskriminacijsko zakonodavstvo

CEDEM je danas u saradnji sa AIRE centrom iz Londona organizovao konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen Vodič kroz antidiskriminaciono zakonodavstvo. Izradu i izdavanje Vodiča podržala je Britanska ambasada u Podgorici.

Na konferenciji su pored Nenada Koprivice, izvršnog direktora CEDEM-a govorili Lyndon Radnedge, zamjenik šefa misije Britanske ambasade u Podgorici, Marijana Laković Drašković, autor Vodiča i nezavisni ekspert za ljudska prava i Zaštita od diskriminacije i gospođa Biljana Braithwaite, autorica Vodiča i program menadžerica AIRE centra u Londonu.

Konferenciji su, pored predstavnika medija, prisustvovali i predstavnik Kancelarije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori i predstavnik Udruženja mladih sa invaliditetom.

Vodič kroz antidiskriminaciono zakonodavstvo je treća CEDEM-ova publikacija, koja daje sveobuhvatnu analizu nacionalnog i međunarodnog pravnog i institucionalnog okvira koji reguliše oblast nediskriminacije i zaštite od diskriminacije. Publikacija je namijenjena pravnicima-praktičarima, kao i građanima koji žele da se detaljnije upoznaju sa glavnim institucionalnim mehanizmima zaštite od diskriminacije i dobiju informacije o tome kako se obratiti ovim institucijama.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial