Seminar: Pretpostavka nevinosti u okviru Evropske konvencije o ljudskim pravima

Seminar: Pretpostavka nevinosti u okviru Evropske konvencije o ljudskim pravima

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) organizovao je seminar o pretpostavci nevinosti u okviru Evropske konvencije o ljudskim pravima u Hotelu Podgorica, u saradnji sa AIRE Centrom iz Londona i Centrom za edukaciju pravosudnih službenika Crne Gore, sa fokusom na uloga medija i javnih službenika. .

Seminar je podržala njemačka Fondacija Konrad Adenauer, kroz Program vladavine prava u Jugoistočnoj Evropi, Misija OEBS-a u Crnoj Gori i Britanska ambasada u Podgorici. Ovaj događaj okupio je predstavnike sudova, tužilaca, advokata, međunarodnih i nevladinih organizacija i podstakao dijalog o primeni standarda pravičnog suđenja u crnogorskoj praksi, kao i mogućim načinima usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa standardima Evropskog suda za ljudska prava. Prava. Prava.

Na sastanku su govorili: Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore; NE. Ian Whitting, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske u Crnoj Gori; Nj.E. Elisabeth Gudrun Steinacker, ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori i Nj.E. Janina Hrebičkova, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial