Najava početka projekta “Mladi mogu promijeniti budućnost”

Najava početka projekta “Mladi mogu promijeniti budućnost”

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM je u saradnji sa Institutom za evropske poslove (Srbija), Od početka (Kosovo*) i Aarhaus Info centrom (Albanija) razvio projekat “MLADI MOGU DA PROMENE BUDUĆNOST” kako bi odgovorili na izazovi i izazovi u oblasti dijaloga i saradnje mladih u regionu.

Svrha projekta je stvaranje stimulativnog okruženja i doprinos međusobnom razumijevanju kroz saradnju mladih ljudi kroz izgradnju čvrstih i trajnih prijateljstava različitih etničkih grupa sa Zapadnog Balkana. Projekat će okupiti 20 mladih i entuzijastičnih predstavnika studentskih parlamenata iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Kosova*, koji će biti izabrani putem javnog konkursa za učesnike na razmjeni.

Opšti cilj je jačanje i promocija interkulturalnog dijaloga podizanjem svijesti o kulturnoj i jezičkoj raznolikosti, sprječavanjem negativnih stavova prema ljudima iz drugih zemalja.

Dvadesetodnevna razmena (5 dana u svakoj zemlji) je glavna aktivnost projekta, koja obuhvata edukaciju crnogorsko-srpskog i albanskog jezika, radionice o interkulturalnom dijalogu, posete javnim institucijama, muzejima i društvene događaje u Srbiji, Kosovu*, Albanije i Crne Gore. .

Realizacija projekta počinje 1. juna, a traje 8 mjeseci.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial