preloader
CEDEM je podržao kroz prvi RYCO poziv za podnošenje prijedloga

CEDEM je podržao kroz prvi RYCO poziv za podnošenje prijedloga

Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO održala je ceremoniju potpisivanja ugovora sa podržanim organizacijama iz Crne Gore. Gospođa Milena Bešić, direktorica CEDEM-a, prisustvovala je svečanom potpisivanju ugovora koji su dobili finansijsku podršku za organizaciju programa razmjene mladih u okviru prvog RYCO poziva za dostavljanje projektnih prijedloga.

Edin Koljenović se obratio RYCO-u, prezentirajući rezultate otvorenog poziva. On je istakao da pored nagrađenih organizacija i škola postoji još dvanaest organizacija i škola iz Crne Gore koje će realizovati RYCO projekte kao partneri promotera projekata iz regiona koji su podržani kroz ovaj poziv.

Gospodin Nenad Koprivica, ispred Uprave za mlade Ministarstva sporta, istakao je da su ambiciozni ciljevi koje je RYCO postavio na početku svog rada sada ispunjeni i da će organizacija nastaviti da radi na zajedničkom pomirenju mladih ljudi. u regionu.

Implementacija CEDEM-ovog projekta, MLADIH može promijeniti budućnost, počinje u junu. Projekat će omogućiti stvaranje novih mogućnosti za mlade ljude i budućnost regiona, s ciljem boljeg razumijevanja ljudskih prava, podsticanja regionalne razmjene i saradnje, te pomoći u izgradnji povjerenja među mladim ljudima različitih etničkih grupa.

Pored naše organizacije, ovaj projektni poziv podržao je i NVO Alfa centar i Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu iz Nikšića.