Trodnevna “Škola građanskog odgoja”

Trodnevna “Škola građanskog odgoja”

Centar za demokraciju i ljudska prava – CEDEM, u okviru projekta „Građansko obrazovanje za bolju generaciju“, uz potporu Vijeća Europe i Europske unije u okviru zajedničkog programa „Horizontalni instrument za Zapadni Balkan i Tursku 2019.-2022.“ i akcija „Kvalitetno obrazovanje za sve“ održala je trodnevnu „Školu građanskog odgoja“. Škola je održana od 19. do 21. aprila 2021. godine u hotelu Avala u Budvi.

Ovaj događaj bio je namijenjen učenicima pilot škola iz južnog regiona Crne Gore, koji su stekli vrijedna znanja i vještine iz oblasti debate, kritičkog mišljenja, retorike, politike, prava, ljudskih prava, feminizma, političkog i izbornog sustava, te međunarodnih organizacija. i njihov značaj. Osim toga, sudionici su potaknuti na promicanje borbe protiv diskriminacije, poticanje multikulturalnosti i međusobnog poštivanja.

Predavači na školi bili su: mr Almedina Vukić – v.d. pomoćnika generalnog sekretara Vlade Crne Gore, Ana Raičević – pravni stručnjak i pravnik, mr Marko Savić – saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka UCG i Matija Miljanić – Koordinatorica projekta u CEDEM-u.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial