U Tivtu je održana edukativna radionica za pripadnike RE populacije

U Tivtu je održana edukativna radionica za pripadnike RE populacije

(Detalj sa prve edukativne radionice za pripadnike RE populacije koja je održana u Tivtu.)

Uspješno je završena edukativna radionica za pripadnike RE populacije o pravima, uzrocima, posljedicama i načinima borbe protiv nasilja u porodici, dječijeg prosjačenja i prisilnih brakova, koja je održana u Tivtu, u hotelu Splendido, 26.07.2019.

Edukativne radionice za pripadnike RE populacije u Tivtu prva je od tri radionice koje će se održati u okviru projekta „Zajedno do održivih rezultata u borbi protiv nasilja u porodici, dječijeg prosjačenja i prisilnih brakova“ uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i zaštitu životne sredine. Manjinska prava Crne Gore Up. Osim u Tivtu, radionice će biti održane u Podgorici i Beranama.

Predavači na radionici su bili gospođa Ljuljeta Vučković i gospodin Xhafer Brahimi, posrednici i predstavnici NVO „Asocijacija Egipćana“.

Cilj projekta je doprinijeti prevenciji i suzbijanju nasilja u porodici, dječjeg prosjačenja i prisilnih brakova među RE populacijom, jačanjem multisektorske, koordinisane saradnje svih relevantnih institucija, organizacija i institucija na lokalnom nivou, ali i podizanjem svijesti. laičke i stručne javnosti. prema RE populaciji i potrebi povećanja osjetljivosti, kao jednog od preduslova za suzbijanje ovih problema.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial