Konkurs za slanje eseja za učenike i studente na temu “Šta je za tebe NATO?”

Konkurs za slanje eseja za učenike i studente na temu “Šta je za tebe NATO?”

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM)

raspisuje Konkurs za slanje eseja za učenike i studente na temu “Šta je za tebe NATO?”

Nakon izuzetno uspešne trodnevne škole koju smo organizovali u Petrovcu, nastavljamo sa aktivnostima namenjenim mladima, raspisivanjem ovog konkursa za slanje eseja na zadatu temu mladih i NATO.

Zanima nas šta vi, srednjoškolci i studenti, mislite o NATO-u, šta NATO znači za vas, kako doživljavate njegovu bezbednosnu ulogu u savremenom svetu i koja je uloga naše zemlje kao najmlađe punopravne članice Alijansa?

Organizovanjem ovog takmičenja želimo da podstaknemo mlade ljude – studente i učenike da istražuju i unapređuju postojeće znanje kada su u pitanju vrednosti, misije i zadaci Saveza.

Opšte upute:

Konkurs je otvoren za učenike četvrtih razreda svih srednjih škola u Crnoj Gori i studente prve i druge godine Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica;

Esej mora biti napisan na minimalno 1 i maksimalno 2 stranice u Wordu (Times New Roman – font 12);

Esej može biti napisan na crnogorskom ili engleskom jeziku;

-Jedan autor može prijaviti samo jedan esej.

Nagrade:
Za tri najbolje napisana eseja obezbeđene su novčane nagrade, sertifikati i poziv za učešće na Završnoj konferenciji projekta na kojoj će pobednici konkursa predstaviti svoje radove.


Kako se prijaviti:

Prateći gore navedena uputstva, esej i kratak CV dostaviti najkasnije do 30. avgusta na e-mail adresu: marko.cupic@cedem.me

Za sva dodatna pitanja u vezi sa konkursom, projektnim ili programskim aktivnostima slobodno nas kontaktirajte putem e-maila: ognjen.markovic@cedem.me ili telefona 020-234-114.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Zauzmimo stav za buduće perspektive: Alijansa mladih i NATO“, koji sprovodi CEDEM u saradnji sa nevladinim organizacijama „ATAK“ i PR & Media Consultancy Prime, a uz podršku NATO-ovog Odeljenja za javnu diplomatiju ( PDD).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial