U Podgorici je održana edukativna radionica za pripadnike RE populacije

U Podgorici je održana edukativna radionica za pripadnike RE populacije

(G-din Elvis Beriša tokom edukativne radionice za pripradnike RE populacije u Podgorici.)

Uspješno je završena edukativna radionica za pripadnike RE populacije o pravima, uzrocima, posljedicama i načinima borbe protiv nasilja u porodici, prosjačenja djece i prisilnih brakova, koja je održana u Podgorici, u Osnovnoj školi „Božidar Vuković Podgoričanin“, 08. Avgust 2019.

U Podgorici se održava edukativna radionica za pripadnike RE populacije u okviru projekta „Zajedno do održivih rezultata u borbi protiv nasilja u porodici, dječijeg prosjačenja i prisilnih brakova“, koji finansijski podržava Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore. Pored Podgorice, radionica je održana i u Tivtu, au narednom periodu biće održana iu Beranama.

Predavač na radionici je bio g. Elvis Berisha, izvršni direktor Omladinske organizacije Roma „Hodajte sa nama – Phiren amenca“.

Cilj projekta je doprinijeti prevenciji i suzbijanju nasilja u porodici, dječjeg prosjačenja i prisilnih brakova među RE populacijom, kroz jačanje multisektorske, koordinisane saradnje svih relevantnih institucija, organizacija i institucija na lokalnom nivou, ali i podizanje svijesti. laičke i stručne javnosti. prema RE populaciji i potrebi povećanja osjetljivosti, kao jednog od preduslova za suzbijanje ovih problema.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial