CEDEM raspisuje konkurs za učenike škole “Spol i sigurnost”

CEDEM raspisuje konkurs za učenike škole “Spol i sigurnost”

KONKURS ZA UČESNICE ŠKOLE “ROD I SIGURNOST”

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) raspisuje konkurs za učenike škole “Rod i sigurnost”.

Škola se realizuje u okviru projekta „Inicijativa za osnaživanje žena: Obrazovanje za rodnu ravnopravnost“, koji CEDEM realizuje u partnerstvu sa Crnogorskim ženskim lobijem (CZL), a uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Cilj škole je da doprinese većem poštovanju ženskih prava i podigne svijest o značaju rodne ravnopravnosti, kroz upoznavanje učenika sa politikom rodne ravnopravnosti i značajem zastupljenosti žena na višim i rukovodećim pozicijama. Škola takođe ima za cilj jačanje stručnih kapaciteta za preduzimanje posebnih mjera za postizanje rodne ravnopravnosti, imajući u vidu da je namijenjena mladim stručnjacima iz različitih oblasti.

Škola je posebno fokusirana na:

  1. studenti prava, političkih nauka i novinarstva;
  2. mladi državni službenici zaposleni u državnim institucijama;
  3. mladi lideri političkih partija u Crnoj Gori i
  4. mladi akteri civilnog društva.

Osim toga, potičemo mlade iz oblasti prirodnih nauka da se prijave za učešće u Školi!

Predavači su domaći i regionalni stručnjaci, kao i predstavnici crnogorskog sektora bezbjednosti.

Škola će se održati u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2019. godine u Podgorici, u popodnevnim časovima. Broj polaznika je ograničen na 20. Svi polaznici po završetku Škole dobijaju sertifikat i pravo učešća u drugim projektnim aktivnostima.

Ukoliko želite da pohađate Školu, zainteresovani kandidati mogu poslati CV i kratko motivaciono pismo (ne duže od 200 reči) na e-mail adresu: ana.raicevic@cedem.me najkasnije do 02.09.2019. naznakom „Prijava za učešće u Školi „Spol i sigurnost“.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa aktivnostima Škole, projekta ili programa, slobodno nas kontaktirajte putem navedene e-mail adrese ili telefona 020 234 114.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial