Trodnevni trening za nastavnike i predstavnike pedagoško-psihološke službe

Trodnevni trening za nastavnike i predstavnike pedagoško-psihološke službe

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM održao je trodnevnu obuku za nastavnike i predstavnike pedagoško-psiholoških službi u okviru pojedinih osnovnih i srednjih škola u južnom regionu Crne Gore, čime je unaprijedio demokratske kapacitete i vještine nastavnog osoblja.

Edukacija je održana u hotelu “Avala”, od 14. do 16. prosinca, a pohađalo ju je 13 polaznika, dok su predavači na edukaciji bili prof. dr. Dijana Vučković – profesorica na Sveučilištu Crne Gore, te autorica programa za usavršavanje nastavnika “Poticanje demokratske kulture u školama” i Marko Pejović – voditelj programa u CEDEM-u.

Ova obuka je organizirana u skladu s programom za usavršavanje nastavnika Poticanje demokratske kulture u školama u Crnoj Gori, koji je kreiran uz potporu Europske unije i Vijeća Europe. Obuka je imala za cilj stjecanje praktičnih znanja u planiranju nastave u svrhu uključivanja demokratskih kompetencija u nastavni plan i program, s ciljem da polaznici steknu znanja i vještine za promicanje demokratske kulture kod učenika.

Aktivnost je provedena u okviru projekta „Građansko obrazovanje za bolju generaciju“, uz potporu Vijeća Europe i Europske unije u okviru zajedničkog programa „Horizontalni instrument za Zapadni Balkan i Tursku 2019.-2022.“ i akcije „Kvalitet Obrazovanje za sve”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial