CEDEM je održao Nacionalni forum o borbi protiv diskriminacije osoba s invaliditetom

CEDEM je održao Nacionalni forum o borbi protiv diskriminacije osoba s invaliditetom

Centar za demokraciju i ljudska prava (CEDEM) proveo je Nacionalni forum na temu „Multisektorski pristup zabrani diskriminacije osoba s invaliditetom (OSI)“ s ciljem okupljanja relevantnih sudionika, predstavnika medija, nevladinih organizacija, pravosuđa, ministarstava i jedinica lokalne samouprave razgovarati o izazovima, postignućima, preprekama, ali i budućim perspektivama zaštite od diskriminacije osoba s invaliditetom.

Nacionalni forum održan je 21. i 22. prosinca 2020. u hotelu Bianca u Kolašinu. Stručni moderatori Nacionalnog foruma bili su Siniša Bjeković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Dunja Samardžić, trenerica iz područja pristupačnosti.

Osim toga, na Nacionalnom forumu prikazani su promotivni filmovi o kazališnim interaktivnim radionicama i pravima OSI, koji su realizirani u srednjim školama u Kolašinu, Bijelom Polju i Mojkovcu, u suradnji s ATAK-om.

Nacionalni forum održan je u sklopu projekta „Multisektorski pristup zaštiti prava i temeljnih sloboda osoba s invaliditetom“ koji je podržalo Ministarstvo pravosuđa, ljudskih i manjinskih prava.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial