CEDEM objavljuje poziv za polaznike Praktične akademije

CEDEM objavljuje poziv za polaznike Praktične akademije

Akademija je razvijena u sklopu projekta „Praktična akademija za društvenu integraciju“ kojeg CEDEM provodi uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

Osnovni cilj Praktične akademije je poticanje razvoja digitalnih, društvenih i jezičnih kompetencija, odnosno unapređenje znanja i vještina mladih, nezaposlenih osoba u skladu s potrebama tržišta rada i suvremenog svijeta poslovanja.

Praktična akademija usmjerena je na:

Osobe s invaliditetom koje traže zaposlenje;
Nezaposlena lica sa visokim obrazovanjem na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore;
Diplomirani studenti bez prethodnog radnog iskustva.

Za potrebe provedbe Praktične akademije izrađen je šestomjesečni plan i program koji uključuje sljedećih 6 modula:

Modul 1: Moderna poslovna administracija

Modul 2: Digitalna pismenost

Modul 3: Funkcionalna pismenost: Poslovni i znanstveni stil

Modul 4: Metodologija u istraživanju

Modul 5: Upravljanje projektom

Modul 6: Analiza pravnih akata

Po završetku edukacije polaznici će imati jasan uvid u pojam poslovne administracije i kako voditi uspješnu poslovnu komunikaciju. Također, sudionici će moći voditi sastanke, pisati zapisnike, pisma i najave te razumjeti osnove financijskog upravljanja. Nadalje, imat će priliku poboljšati svoje IT vještine, razumjeti upravljanje projektima, razlikovati metode istraživanja i znati kako učinkovito interpretirati podatke prikupljene putem ankete, upitnika ili analize sadržaja.

Praktična akademija će se održavati u periodu od 29. travnja do 29. rujna 2021. godine u Podgorici, po principu “jedan mjesec – jedan modul”, jednom mjesečno u trajanju od 4 sata, u poslijepodnevnim satima. Broj polaznika je ograničen na 15 i oni će po završetku edukacije dobiti certifikat, te stjecati pravo sudjelovanja u drugim projektnim aktivnostima.

Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje Praktične akademije, zainteresirani kandidati mogu poslati životopis i kratko motivacijsko pismo (ne duže od 200 riječi) na e-mail adresu: almina.kuluglija@cedem.me najkasnije do 18. travnja 2021. s naznakom “Prijava za sudjelovanje na Praktičnoj akademiji”.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem navedene e-mail adrese ili na broj telefona 020/234-114.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial