preloader
Realizovan seminar: “Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija”

Realizovan seminar: “Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija”

CEDEM, u saradnji sa njemačkim Konrad Adenauer Stiftung – KAS, u periodu 18-20. marta, u hotelu Maestral u Miločeru, organizovan je seminar na temu „Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija“.

Riječ je o projektu koji CEDEM i njemačka fondacija Konrad Adenauer uspješno sprovode dugi niz godina, a od prošle godine novi partner u projektu je Centar za evropske studije Wilfried Martens iz Brisela. Seminar je organizovan za 30 studenata Fakulteta političkih nauka, prava i ekonomije iz Podgorice, a imao je za cilj podizanje svijesti i proširenje znanja mladih o ključnim aspektima i značaju evroatlantskih integracija.

Seminar su otvorili Nenad Koprivica, izvršni direktor CEDEM-a i Norbert Beckmann-Dierkes, direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru. Drugog dana seminara skup je pozdravila gospođa Bernada Cunj iz Centra za evropske studije Wilfried Martens u Briselu. Predavači na seminaru bili su gospodin Miodrag Radović, sekretar Pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, Nj.E. Elisabeth Gudrun Steinacker, ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, prof. dr Gordana Đurović, profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Nj.E. Krisztian Posa, izvanredni i opunomoćeni ambasador Mađarske u Crnoj Gori, pukovnik dr Mehmedin Tahirović iz Ministarstva odbrane Crne Gore i prof. dr Dražen Cerović, sa Pravnog fakulteta u Podgorici.