Realizovan seminar “Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija”

Realizovan seminar “Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija”

CEDEM, u saradnji sa njemačkom Konrad Adenauer Stiftung – KAS, u periodu 6-7. juna 2014. godine, u hotelu „Sentido-Tara“ u Bečićima, organizovan je seminar na temu: Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Riječ je o projektu koji CEDEM i njemačka fondacija Konrad Adenauer već dugi niz godina uspješno sprovode, a od ove godine novi partner u projektu je Centar za evropske studije iz Brisela. Seminar je organizovan za oko 30 studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici i predstavnika mladih političkih partija, a imao je za cilj podizanje svijesti i proširenje znanja mladih o ključnim aspektima i značaju evroatlantskih integracija.

Seminar su otvorili Nenad Koprivica, izvršni direktor CEDEM-a, Panos Tasiopoulos iz Centra za evropske studije Wilfried Martens u Briselu i Sanija Šljivančanin iz Fondacije Konrad Adenauer. Predavači na seminaru su bili Milivoje Jurišić, sekretar Pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, Andre Lys, šef Operativnog odjeljenja Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, prof. dr Gordana Đurović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, pukovnik dr Mehmedin Tahirović iz Ministarstva odbrane Crne Gore i Olaf Poeschke, zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial