POZIV: Treninzi za predstavnike medija, civilnog društva i slobodne novinare

POZIV: Treninzi za predstavnike medija, civilnog društva i slobodne novinare


Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM, u saradnji sa TV PRVA, poziva predstavnike medija i civilnog društva na trening “Korisnički generisani sadržaj – UGC i njegova verifikacija” 4-5 – 5. decembra i uloga novinara u krivičnim predmetima i izvještavanje o pravosuđu „6-7. decembar, koji će se održati u hotelu PREMIER u Podgorici.

Obuka je dio projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“ koji se finansira kroz Program profesionalizacije medija Evropske unije. Cilj projekta je jačanje kapaciteta medija u Crnoj Gori za izvještavanje o krivičnom pravosuđu, povećanjem kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u skladu sa standardima Evropske unije i Savjeta Evrope, kao i Kodeksom novinara Crne Gore.

Predavači će biti Elina Makri, nagrađivana novinarka i osnivačica Oikomede, i Majd Khalifeh, medijski stručnjak i novinar belgijske nacionalne TV VRT. Biće obezbeđen simultani prevod.

NAPOMENA: Organizatori pokrivaju troškove smještaja u hotelu (pun pansion), kao i putne troškove u visini autobuske karte od mjesta dolaska do Podgorice.

Molimo da potvrdite svoje prisustvo ili odredite predstavnika organizacije ili medija do petka, 1. decembra, na e-mail marko.pejovic@cedem.me ili na telefone 067/881-918 i 020/234-114.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial