Organizovani seminar: Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija

Organizovani seminar: Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija


U saradnji sa njemačkom Hanns-Seidel Stiftung, u periodu 28-29. marta, u hotelu „Splendid“ u Bečićima, CEDEM je tradicionalno organizovao seminar na temu: Crna Gora u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Oko 30 studenata Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta imali su priliku da prošire svoja znanja o evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, da od renomiranih predavača i ključnih aktera čuju više o pregovaračkom procesu, političkim i ekonomskim aspektima pristupanje i izazovi. okrenut Crnoj Gori. Studenti su takođe imali priliku da uporede iskustva zemalja u regionu sa stručnjacima iz ovih oblasti i učestvuju u interaktivnoj debati.

Uvodnu reč na seminaru održali su gospodin Lutz Kober, šef kancelarije Hanns Seidel fondacije za Srbiju i Crnu Goru i mr Nenad Koprivica, izvršni direktor CEDEM-a. Prvog dana su predavali gospodinu Miodragu Radoviću, sekretaru Pregovaračke grupe za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i prof. dr Gordana Đurović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici, a drugog dana su izložili Nj.E. Kristijan Poša, ambasador Mađarske u Crnoj Gori, kao i pukovnik dr Mehmedin Tahirović iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial