Okrugli sto: Crna Gora u procesu evropskih integracija

Okrugli sto: Crna Gora u procesu evropskih integracija

U partnerstvu sa PASOS-om iz Češke Republike, u okviru projekta Proširenje i građanstvo: pogled u budućnost, CEDEM je 7. juna 2014. godine, u hotelu Sentido Tara, Budva, organizovao okrugli sto o Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

Cilj okruglog stola bio je predstavljanje ključnih istraživačkih rezultata u pogledu rezultata Crne Gore u procesu proširenja, kao i pružanje podrške šire javnosti i vlade u procesu evropskih integracija. Takođe, na okruglom stolu predstavljeni su glavni zaključci o ulozima građana i stepenu njihove sposobnosti u pružanju podrške relevantnim uključenim institucijama u procesu pristupanja EU.

Učesnici okruglog stola bili su studenti Fakulteta političkih nauka iz Podgorice, predstavnici mladih političkih partija u Crnoj Gori, predstavnici grupe građana, kao i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i članovi akademska zajednica.

Projekat, koji koordinira PASOS iz Češke, podržava Evropska komisija, kroz program Evropa za građane i građanke. Pored CEDEM-a, projektni partneri su: Institut za javne poslove iz Poljske, Centar za javnu politiku PROVIDUS iz Letonije, Evropski institut iz Bugarske i Centar za evroatlantske studije iz Beograda.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial