Obuka na temu sadržaja kreiranog od strane korisnika – UGC i njegova verifikacija

Obuka na temu sadržaja kreiranog od strane korisnika – UGC i njegova verifikacija

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM, u saradnji sa TV PRVA, organizovao je trening “Korisnički generisani sadržaj – UGC i njegova verifikacija” od 4. do 5. decembra u hotelu “PREMIER” u Podgorici. Obuka je bila namijenjena predstavnicima medija i civilnog sektora, koji su prepoznali njen značaj i odazvali se u značajnom broju.

Obuka je dio projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“ koji se finansira kroz Program profesionalizacije medija Evropske unije. Cilj projekta je jačanje kapaciteta medija u Crnoj Gori za izvještavanje o krivičnom pravosuđu, povećanjem kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u skladu sa standardima Evropske unije i Savjeta Evrope, kao i Kodeksom novinara Crne Gore.

Predavači su bili Majd Khalifeh, medijski stručnjak i novinar belgijske nacionalne TV VRT i Elina Makri, nagrađivana novinarka i osnivačica Oikomede.

Tokom prvog dana obuke, novinari su se upoznali sa korisničkim sadržajem o stvarnim pričama iz Crne Gore, regiona i Evrope, sa akcentom na njegovu verifikaciju. Posebna pažnja posvećena je praćenju sadržaja, odnosno najboljim alatima i metodama za praćenje društvenih medija. Novinari su dobili priliku da svoje pametne telefone koriste u punom kapacitetu, au svrhu svog rada. Oni su značajno doprinijeli odličnoj atmosferi i odličnoj diskusiji.

Drugi dan obuke bio je fokusiran na poštovanje Etičkog kodeksa i njegovu analizu prilikom objavljivanja udarnih vijesti, kao i dodatne metode praćenja sadržaja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial