Održana konferencija: predstavljanje rezultata istraživanja o NATO integracijama

Održana konferencija: predstavljanje rezultata istraživanja o NATO integracijama

CEDEM je organizovao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja o stavovima građana/ki o NATO integracijama Crne Gore. Rezultate istraživanja je predstavio mr Nenad Koprivica, izvršni direktor CEDEM-a. Riječ je o projektu koji CEDEM realizuje uz podršku NATO Public Diplomacy Programa, Brisel.

Istraživanje je imalo za cilj da identifikuje stavove građana Crne Gore o pojedinim ključnim društveno-političkim pitanjima, a poseban akcenat je stavljen na kontinurano praćenje trendova u dužem vremenskom periodu posredstvom standardizovanih istraživačkih indikatora. Centralno mjesto u ovom CEDEM-ovom istraživanju imaju sljedeći indikatori: pridruživanje EU i NATO, povjerenje građana u državne institucije, nivo podrške NATO integracijama u odnosu na sociodemografske karakteristike, obrazovanje, sektor zaposlenosti, godine starosti, nacionalnu pripadnost kao i indikator procjene efekta NATO integracija na Crnu Goru.

Rezultate istraživanja možete preuzeti putem linka: http://cedem.me/sr/programi/istraivanja-javnog-mnjenja/politiko-javno-mnjenje/viewdownload/36-politiko-javno-mnjenje/566-istraivanje-javnog-mnjenja-crne-gore-o-nato-septembar-2014.html

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial