Održana je obuka za zaposlene u Instituciji ombudsmana

Održana je obuka za zaposlene u Instituciji ombudsmana

U okviru projekta „Jačanje institucionalnih kapaciteta Ombudsmana za nadzor sektora bezbednosti“, CEDEM je 1. i 2. februara u hotelu „Palas“ u Petrovcu organizovao prvu od tri obuke za zaposlene u ovoj instituciji. Glavni cilj je jačanje kapaciteta Ombudsmana za nadzor sektora bezbjednosti.

Uvodna izlaganja održali su predstavnik Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori Uwe Meerkoetter, direktorica CEDEM-a Milena Bešić, kao i pravni savjetnik Ombudsmana Republike Hrvatske Igor Lekić.

Igor Lekić je prvog dana edukacije govorio o nadležnostima, funkcijama i značaju Institucije ombudsmana u suvremenom svijetu, demokratskom nadzoru institucija sigurnosnog sektora na primjeru Republike Hrvatske, te o tome kako je punopravno članstvo Institucije ombudsmana na primjeru Republike Hrvatske. Republika Hrvatska ova država.

Drugi dan obuke otvorila je koordinatorka projekta, Dijana Delić, zajedno sa još jednom predavačom – gospođom Valentinom Pavličić, zastupnicom Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava. Sve tri sjednice bile su posvećene mjerama tajnog nadzora – nastanku, istoriji uspostavljanja MTN-a u pravosudnom sistemu Crne Gore, kao i standardima i praksi Evropskog suda za ljudska prava.

Projekat je podržan od strane Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial