Takmičenje za polaznike škole „Mladi i sektor bezbednosti

Takmičenje za polaznike škole „Mladi i sektor bezbednosti

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) raspisuje KONKURS ZA polaznike škole “Sektor mladih i sigurnosti”

Škola se realizuje kroz projekat „U susret savremenim bezbednosnim izazovima: edukacija i participacija mladih“, podržan od strane Komisije za raspodelu dela prihoda od igara na sreću.

Cilj škole je da doprinese poboljšanju nivoa informisanosti i unapređenju znanja mladih o položaju i učešću mladih u sektoru bezbednosti. Također, cilj škole je da izgradi znanje mladih o ključnim aspektima koncepta ljudske sigurnosti, uključujući demokratsku civilnu kontrolu; savremene sigurnosne prijetnje, kao što su terorizam i vjerski ekstremizam, kao i odnos između koncepta sigurnosti i zaštite privatnosti i dostojanstva.

Škola je posebno usmjerena na: a) studente prava, političkih nauka i novinarstva; b) pripravnici i niži funkcioneri zaposleni u državnim institucijama (Skupština Crne Gore; Vojska Crne Gore; Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova; Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama); c) mladi lideri političkih partija u Crnoj Gori; i e) mladi akteri civilnog društva.

Predavači su predstavnici državnih institucija, nezavisni stručnjaci i profesionalna vojna lica.

Škola će se održati 5-6. februara u hotelu Palace u Petrovcu. Svim polaznicima škole obezbeđen je hotelski smeštaj na bazi punog pansiona i prevoz u oba smera.

Ukoliko želite da pohađate školu, zainteresovani kandidati mogu poslati CV na e-mail adresu: ognjen.markovic@cedem.me najkasnije do 30. januara 2018. godine sa naznakom „Prijava za učešće u Školi bezbjednosti“.

Broj mjesta je ograničen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial