Objavljeni rezultati istraživanja o stavovima građana o procesu evropske integracije

Objavljeni rezultati istraživanja o stavovima građana o procesu evropske integracije

(G- din Marko Pejović i g-đa Milena Bešić tokom prezentovanja rezultata u PR centru.)

Više od 60 odsto građana bi na referendumu podržalo ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU), njih skoro trećina smatra da se Crna Gora kreće onoliko brzo koliko okolnosti dozvoljavaju i da očekuje da će država do 2025. godine postati članica Unije, a više od polovine smatra da bi mladi bili na dobitku ulaskom u tu zajednicu.

To je saopšteno na konferenciji za medije Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), povodom obilježavanja Dana Evrope i predstavljanja rezultata istraživanja javnog mnjenja o stavovima i poznavanju građana o pregovaračkom procesu Crne Gore sa EU i EU uopšte. U istraživanju je učestvovalo 773 ispitanika, a sprovedeno je od 15. do 30. aprila ove godine.

Rezultate istraživanja javnog mnjenja o stavovima građana o procesu evropske integracije prezentovali su direktorica CEDEM-a, Milena Bešić, i projektni koordinator, Marko Pejović, a prezentaciju možete preuzeti klikom na sljedeći link: file:///C:/Users/Marko%20CEDEM/Downloads/Rezultati%20istra%C5%BEivanja%20Javnog%20mnjenja-%20Stavovi%20gra%C4%91ana%20i%20procesu%20Evropske%20Integracije.%20(3).pdf

Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta „Edukacijom i dijalogom do EU“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo javne uprave.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial