Objavljen vodič kroz inicijativu Partnerstvo za otvorenu vlast

Objavljen vodič kroz inicijativu Partnerstvo za otvorenu vlast

CEDEM, Centar za analitiku društvenih istraživanja i Centar za evroatlantske studije (CEAS) objavili su prijevod dijelova OGP vodiča koji služi nevladinim organizacijama i drugim zainteresovanim stranama za praćenje aktivnosti u okviru inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast.

U okviru projekta Zagovaranje otvorenih vlada: postavljanje agende i praćenje državnih akcionih planova od strane civilnog društva, koji implementira PASOS u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona Zapadnog Balkana i uz podršku Evropske komisije.

Vodič za otvorenu upravu pruža praktične smjernice za razvoj akcionih planova za implementaciju inicijative Globalno partnerstvo za otvorenu upravu. Vodič je nastao kao rezultat rada nekoliko organizacija civilnog društva okupljenih oko Inicijative za transparentnost i odgovornost.

Prevod delova Vodiča OGP možete preuzeti putem sledećih linkova: Otkrivanje imovine i sukoba interesa, Otvoreno upravljanje javnim podacima i evidencijom, Privatnost i zaštita podataka, Pravo na pristup informacijama, Policija i javna bezbednost i Zaštita Zviždači.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial