NAJAVA: Obuka za nastavnike iz oblasti medijske pismenosti

NAJAVA: Obuka za nastavnike iz oblasti medijske pismenosti

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) organizuje trening „Mediji i rekonstrukcija medijskog teksta“, koji će se održati 21. i 22. februara 2019. godine na Žabljaku. Obuka je namijenjena nastavnicima razredne nastave, građanskog vaspitanja, kao i maternjeg i stranog jezika iz osnovnih škola u svim opštinama Crne Gore (može pohađati jedan nastavnik iz jedne opštine).

Cilj projekta „Podsticati medijsko obrazovanje u školama“ je razvijanje kompetencija nastavnika za medijsko obrazovanje učenika i razvijanje kritičkog odnosa prema medijskim sadržajima u štampanim, elektronskim i digitalnim medijima i podsticanje unapređenja vannastavnih aktivnosti. Kroz ovaj projekat nastavnici će unaprijediti stručna znanja i kompetencije, kao i razvoj vannastavnih aktivnosti i motivacije učenika kroz sticanje specifičnih vještina i znanja potrebnih u nastavi, kao i za vannastavne aktivnosti.

Unapređenje studentskih sekcija, podrška talenata učenika, razvoj vannastavnih aktivnosti, kao i povećanje digitalne pismenosti prepoznati su kao ključne potrebe nastavnika i učenika u cilju razvoja navedenog. Nakon završene obuke, nastavnici su obavezni da održe najmanje jednu radionicu o medijskoj pismenosti za učenike škole.

Predavači na obuci su Božena Jelušić, profesorica crnogorskog jezika i književnosti i Dragoljub Duško Vuković, nezavisni medijski stručnjak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial