preloader
NAJAVA: Emitovanje filma o tužilaštvu u okviru serijala Proces

NAJAVA: Emitovanje filma o tužilaštvu u okviru serijala Proces

U okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, TV Prva u saradnji sa CEDEM-om emituje dokumentarne filmove u cilju podizanja svijesti javnosti o funkcionisanju krivičnog pravosuđa kroz serijal PROCES.

Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta medija u Crnoj Gori da izvještavaju o krivičnom pravosuđu, kroz povećanje kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u ovoj oblasti.

Film o tužilaštvu bavi se tužilačkom istragom koja u Crnoj Gori postoji već devet godina, kao i kakav je posao, koji su problemi i izazovi tužilaca u Crnoj Gori. Film pokazuje kakvi su rezultati postignuti, ali i šta je uspeh, a šta neuspeh u ovoj profesiji. Takođe, po prvi put će crnogorska javnost imati priliku da vidi postupanje i postupak u prostoriji za identifikaciju potencijalnih okrivljenih od strane žrtve. Najavu filma možete pogledati na sledećem linku, dok je premijerno emitovanje u subotu, 5. maja 2018. godine u 17 časova na TV Prva.

Ovo je peti od deset dokumentarnih filmova snimljenih u saradnji sa TV PRVA, u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, koji finansira EU.