Javni poziv za učešće na info sesiji o Etičkom kodeksu novinara Crne Gore u Podgorici

Javni poziv za učešće na info sesiji o Etičkom kodeksu novinara Crne Gore u Podgorici


Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM poziva sve zainteresovane građane grada Podgorice da učestvuju na info sesiji o Etičkom kodeksu novinara Crne Gore, koja će se održati 11. maja u 10 časova na Fakultetu političkih nauka ( sala II).

Svrha info sesija je informisanje građana o projektu i promocija Etičkog kodeksa novinara Crne Gore, kako bi se informisali o ključnim principima koje treba poštovati prilikom objavljivanja medijskih sadržaja.

Ovaj događaj će također biti prilika da građani, osim što se upoznaju sa etičkim standardima u medijima, saznaju kako mogu koristiti regulatorna tijela i kako zaštititi svoja prava.

Pored predstavnika TV PRVA i CEDEM-a, sjednici će prisustvovati i advokat Vesna Cimbaljević, koja bi građane sa pravnog aspekta upoznala sa procesom ostvarivanja njihovog prava.

Info sesije se organizuju u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“. Osim u Podgorici, info sesija je održana i u Nikšiću, a biće organizovana iu Beranama.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial