preloader
NAJAVA: Emitovanje filma o odnosu medija i pravosuđa u okviru serijala Proces

NAJAVA: Emitovanje filma o odnosu medija i pravosuđa u okviru serijala Proces

U okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, TV Prva u saradnji sa CEDEM-om počinje sa emitovanjem dokumentarnih filmova u cilju podizanja svijesti javnosti o funkcionisanju krivičnog pravosuđa kroz serijal PROCES.

Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta medija u Crnoj Gori da izvještavaju o krivičnom pravosuđu, kroz povećanje kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u ovoj oblasti.

Film o medijima prikazuje odnos medija i pravosuđa u Crnoj Gori kroz razgovore sa novinarima i predstavnicima pravosudnih institucija i govori o problemu sa kojim se suočavaju. Pogledajte poređenje kakva je saradnja bila u prošlosti, ali i koje su preporuke za unapređenje saradnje danas. Najavu filma možete pogledati na sledećem linku, dok je premijerno emitovanje u subotu, 28. aprila 2018. godine u 17 časova na TV Prva.

Ovo je četvrti od deset dokumentarnih filmova snimljenih u saradnji sa TV PRVA, u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, koji finansira EU.