NAJAVA: Emitovanje filma o neopravdanom pritvoru u okviru serijala Proces

NAJAVA: Emitovanje filma o neopravdanom pritvoru u okviru serijala Proces

U okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, TV Prva u saradnji sa CEDEM-om emituje dokumentarne filmove u cilju podizanja svijesti javnosti o funkcionisanju krivičnog pravosuđa kroz serijal PROCES.

Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta medija u Crnoj Gori da izvještavaju o krivičnom pravosuđu, kroz povećanje kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u ovoj oblasti.

Po osnovu zahtjeva za naknadu štete zbog neopravdanog pritvora u posljednjih šest godina, samo u skladu sa ugovorima sa Ministarstvom pravde, isplaćeno je 325.900 eura. Zato se umjesto pritvora ne koriste drugi vidovi obezbjeđenja, poput jemstva ili jemstva, imajući u vidu da bi posljednja mjera obezbjeđenja okrivljenog u krivičnom postupku trebalo da bude pritvor, koji nam je prva mjera – pogledajte u novom filmu” Neopravdani pritvor”.

Najavu filma možete pogledati na sledećem linku, dok je premijerno emitovanje u subotu, 14. jula 2018. godine u 16.45 časova na TV Prva.

Ovo je osmi od deset dokumentarnih filmova snimljenih u saradnji sa TV PRVA, a u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, koji finansira EU.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial