TAKMIČENJE za učenike trodnevne škole “Mladi u susret savremenim bezbednosnim izazovima: šta je pred nama?”

TAKMIČENJE za učenike trodnevne škole “Mladi u susret savremenim bezbednosnim izazovima: šta je pred nama?”

Saopštava Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

TAKMIČENJE za učenike trodnevnih škola

“Mladi ljudi koji se suočavaju sa savremenim bezbednosnim izazovima: šta je pred nama?”

Škola se realizuje u okviru projekta “Zauzmimo stav za buduće perspektive: savez mladih i NATO” koji realizuje CEDEM u saradnji sa NVO “Attack” i PR & Media Consultancy PRiME, a koji podržava NATO Odeljenje za Public Diplomacy.

Cilj škole je da doprinese poboljšanju nivoa informisanosti i unapređenju znanja mladih o međunarodnim bezbednosnim i bezbednosnim izazovima na Zapadnom Balkanu. Škola takođe ima za cilj da izgradi znanje mladih o ključnim aspektima koncepta ljudske bezbednosti, uključujući demokratsku civilnu kontrolu, savremene bezbednosne pretnje kao što su terorizam i nasilni ekstremizam, te odnos između koncepta bezbednosti i zaštite privatnosti i dostojanstva.

Škola je posebno usmjerena na: a) studente prava, političkih nauka i novinarstva; b) pripravnici i niži službenici zaposleni u državnim institucijama; c) mladi lideri političkih partija u Crnoj Gori; i e) mladi akteri civilnog društva. Osim toga, potičemo mlade iz oblasti prirodnih nauka da se prijave za učešće u Školi!

Predavači su domaći i regionalni stručnjaci, kao i predstavnici crnogorskog sektora bezbjednosti.

Škola će se održati od 16. do 18. juna (od nedelje popodne do utorka popodne), u hotelu Palace u Petrovcu. Svim učenicima Škole obezbeđen je smeštaj u hotelu na bazi punog pansiona i prevoz u oba smera.


Svi polaznici po završetku Škole dobijaju sertifikat i pravo učešća u drugim projektnim aktivnostima.


Ukoliko želite da pohađate Školu, zainteresovani kandidati mogu poslati CV (na engleskom ili crnogorskom jeziku) i kratko motivaciono pismo (ne duže od 200 reči) na e-mail adresu: marko.cupic@cedem.me najkasnije do 10 jun 2019, sa naznakom „Prijava za učešće u Školi“ Mladi u susret savremenim bezbednosnim izazovima: šta je pred nama? “.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa Školom, projektnim ili programskim aktivnostima slobodno nas kontaktirajte putem e-maila: ognjen.markovic@cedem.me ili telefona 020 234 114.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial