CEDEM objavljuje poziv za III generaciju polaznika Škole za ravnopravnost spolova

CEDEM objavljuje poziv za III generaciju polaznika Škole za ravnopravnost spolova

Centar za demokraciju i ljudska prava (CEDEM) raspisuje poziv za III generaciju polaznika Škole za ravnopravnost spolova

Škola se provodi u sklopu projekta „Ojačajmo kapacitete za provedbu politika ravnopravnosti spolova“ koji CEDEM provodi uz potporu Ministarstva pravosuđa, ljudskih i manjinskih prava.

Škola ima za cilj podizanje svijesti o važnosti ravnopravnosti spolova, pružanjem teorijskih i praktičnih znanja učenicima o politikama ravnopravnosti spolova na nacionalnoj i lokalnoj razini, ali iu odnosu na praksu Europskog suda za ljudska prava. Osim ovih, škola će se baviti pitanjima prisutnosti rodne ravnopravnosti i rodnih stereotipa u političkim teorijama, književnosti, filmu i medijima.

Također, škola ima za cilj jačanje stručnih kapaciteta za poduzimanje posebnih mjera za postizanje ravnopravnosti spolova, imajući u vidu da je namijenjena mladim stručnjacima iz različitih područja.

Škola se fokusira na:

  1. law and political science students;

studenti prava i politologije;
mladi državni službenici zaposleni u državnim institucijama;
mladi lideri političkih partija u Crnoj Gori; i
mladi akteri civilnog društva.

Osim toga, potičemo mlade iz područja prirodnih znanosti da se prijave za sudjelovanje u Školi!

Predavači su domaći stručnjaci iz područja ravnopravnosti spolova i rodno uvjetovanog nasilja.

Škola će se održavati u periodu od 26. veljače do 25. ožujka 2021. godine u Podgorici, svakog četvrtka, u poslijepodnevnim satima. Broj polaznika je ograničen na 20. Svi polaznici će po završetku Škole dobiti certifikat i pravo sudjelovanja u ostalim projektnim aktivnostima.

Ukoliko želite pohađati Školu, zainteresirani kandidati mogu poslati životopis i kratko motivacijsko pismo (ne duže od 200 riječi) na e-mail adresu: almina.kuluglija@cedem.me najkasnije do 15. veljače 2021. godine uz naznaka „Prijava za sudjelovanje u Školi ravnopravnosti spolova“.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem navedene e-mail adrese ili telefona 020/234-114.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial