Aktivno učešće mladih u prevenciji nasilja, govora mržnje i diskriminacije

Opšti cilj projekta “Aktivno učešće mladih u prevenciji nasilja, govora mržnje i diskriminacije“ je podrška psiho-fizičkom razvoju i očuvanju zdravlja mladih. Projektom je planirano sprovođenje istraživanja o prevenciji nasilja, zlostavljanja, govora mržnje i diskriminacije, predstavljanje istraživanja na pres konferenciji i gostovanjem u televizijskim/radio emisijama. Takođe, planirana je priprema, štampa i dijeljenje edukativnih brošura za mlade, kao i sakupljanje, pisanje, objavljivanje i dijeljenje serije tekstova o postojanju, prevenciji i borbi sa problemima nasilja, govora mržnje, zlostavljanja, diskriminacije na portalima www.mladiniksica.me i www.mladiberana.me. Autori/ke tih tekstova će takođe biti mladi, koji će u cilju pripreme što interesantnijh tekstova organizovati intervjue i anketirati mlade.
Direktna ciljna grupa projekta su mladi, prije svega srednjoškolci, a indirektne ciljne grupe projekta su donosioci odluka, institucije koje se bave edukacijom mladih, nevladine organizacije, roditelji i mediji, dok su krajni korisnici građani i građanke Crne Gore.

Projekat se sprovodi u Podgorici i Nikšiću i traje 8 mjeseci. Projekat se realizuje u saradnji sa NVO Mladiinfo Montenegro, uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial