Održan drugi radni sastanak u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“.

Održan drugi radni sastanak u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“.

Centar za demokratiju i ljudska prava održao je drugi radni sastanak u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“. Sastanak je održan 27. oktobra 2017. godine u Ulcinju.

Radnom sastanku su prisustvovale Feriha Muratović, šefica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju i Hasira Bećović, PR Osnovnog suda u Ulcinju. Ispred medija su bili prisutni predstavnici mreže – TV Teuta, TV Vijesti, radio Ulcinj, portal UL-info, kao i predstavnik organizacije MogUL.

Ocijenjeno je da je ovakav skup više nego potreban, imajući u vidu interesovanje građana za rad i nadležnosti pravosudnih institucija na lokalnom nivou, ali i dalje mišljenje da su one zatvorene za javnost. Donošenjem zakonskih akata o Osnovnom sudu i Državnom tužilaštvu, od 2015. godine, značajno je poboljšana otvorenost pravosudnih institucija. Međutim, zaključeno je da ima još dosta prostora za napredak zbog nedostatka inicijativa na obje strane.

Predloženo je nekoliko prijedloga koji će biti pretočeni u inicijative i akcije upućene pravosudnim institucijama, u kojima će CEDEM biti posrednik, što će rezultirati boljim medijskim izvještavanjem, kao i tačnim i blagovremenim informisanjem građana.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial