preloader
Objavljivanje poziva za učesnike, trenere i predavače u okviru projekta “Mladi mogu promijeniti budućnost”

Objavljivanje poziva za učesnike, trenere i predavače u okviru projekta “Mladi mogu promijeniti budućnost”

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM je u saradnji sa Institutom za evropske poslove (Srbija) i Aarhaus Info centrom (Albanija) razvio projekat „MLADI MOGU DA PROMENE BUDUĆNOST“ za rešavanje pitanja i izazova u oblasti dijaloga i saradnja mladih u regionu.

Svrha projekta je stvaranje stimulativnog okruženja i doprinos međusobnom razumijevanju kroz saradnju mladih ljudi kroz izgradnju čvrstih i trajnih prijateljstava različitih etničkih grupa sa Zapadnog Balkana. Projekat će okupiti 20 mladih i entuzijastičnih predstavnika studentskih parlamenata iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Kosova*.

Opšti cilj je jačanje i promocija interkulturalnog dijaloga podizanjem svijesti o kulturnoj i jezičkoj raznolikosti, sprječavanjem negativnih stavova prema ljudima iz drugih društava.

Studijsko putovanje će se održati od 3. do 20. septembra i glavna je aktivnost projekta, koji obuhvata obrazovanje na crnogorsko-srpskom i albanskom jeziku, radionice o interkulturalnom dijalogu, posete javnim institucijama, muzejima i društvene događaje u Srbiji, Kosovu*, Albanije i Crne Gore.

S tim u vezi, CEDEM, u saradnji sa partnerima, raspisuje četiri poziva:

Poziv za učesnike studijskog putovanja
– Poziv za nastavnika albanskog jezika
– Poziv za nastavnika crnogorsko-srpskog, hrvatskog i bosanskog jezika

Projekat je finansijski podržan od strane RYCO.

“Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova”