preloader
NAJAVA: Emitovanje filma o zatvorskom sistemu u okviru serijala Proces

NAJAVA: Emitovanje filma o zatvorskom sistemu u okviru serijala Proces

U okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, TV Prva u saradnji sa CEDEM-om počinje sa emitovanjem dokumentarnih filmova u cilju podizanja svijesti javnosti o funkcionisanju krivičnog pravosuđa kroz serijal PROCES.

Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta medija u Crnoj Gori da izvještavaju o krivičnom pravosuđu, kroz povećanje kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u ovoj oblasti.

Film o zatvorskom sistemu – Najteži posao prikazuje stanje u crnogorskom zatvorskom sistemu, njegove nedostatke i izazove kroz priču o zatvoreniku i zatvorskom čuvaru. Po prvi put javnost ima priliku da vidi kako zatvorenici provode vrijeme u ZIKS-u i kako izgleda njihov svakodnevni život u zatvoru. Film se bavi i problemom zatvorskih čuvara i objašnjava kako vlasti pokušavaju da poboljšaju uslove rada “najtežeg posla u sektoru bezbednosti”. Najavu filma možete pogledati na sledećem linku, dok je premijerno emitovanje u subotu, 14. aprila 2018. godine u 17 časova na TV Prva.

Ovo je drugi od deset dokumentarnih filmova snimljenih u saradnji sa TV PRVA, u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, koji finansira EU.