NAJAVA: Emitovanje filma o maloljetničkoj delinkvenciji u okviru serijala Proces

NAJAVA: Emitovanje filma o maloljetničkoj delinkvenciji u okviru serijala Proces

U okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, TV Prva u saradnji sa CEDEM-om počinje sa emitovanjem dokumentarnih filmova u cilju podizanja svijesti javnosti o funkcionisanju krivičnog pravosuđa kroz serijal PROCES.

Projekat ima za cilj da doprinese jačanju kapaciteta medija u Crnoj Gori da izvještavaju o krivičnom pravosuđu, kroz povećanje kvaliteta i kredibiliteta istraživačkog novinarstva u ovoj oblasti.

Film o maloljetničkoj delikvenciji – Budi pravi prijatelj govori o problemu koji postaje uobičajen – maloljetničkoj delikvenciji. Statistika pokazuje da je u Crnoj Gori prošle godine, za prvih 11 mjeseci, 327 maloljetnika izvršilo krivično djelo krađe. Film se bavi pričom o dečaku koji nije želeo da bude delinkvent, ali se pod uticajem prijatelja i uslova prihvatanja među pojedinim vršnjacima stvari menjaju, što rezultira novom adresom – Centar za decu i omladinu Ljubović . Pogledajte i odnos javnih institucija i institucija, kao i mišljenje stručnih službi o ovom problemu i koje su preporuke za rješavanje ovog problema. Najavu filma možete pogledati na sledećem linku, dok je premijerno emitovanje u subotu, 21. aprila 2018. godine u 17 časova na TV Prva.

Ovo je treći od deset dokumentarnih filmova snimljenih u saradnji sa TV PRVA, u okviru projekta „Jačanje uloge medija u unapređenju krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori“, koji finansira EU.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial