CEDEM-ova animacija na e-peticiji

CEDEM-ova animacija na e-peticiji

Uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave, CEDEM realizuje projekat „e-Demokratija: građansko učešće u digitalnoj eri“. Ovim projektom se realizuju aktivnosti koje imaju za cilj podsticanje građana da učestvuju u procesu donošenja odluka koristeći savremene alate.

Svaki punoljetni državljanin Crne Gore ili stranac sa stalnim boravkom u našoj zemlji može podnijeti ili glasati za elektronsku peticiju koja se odnosi na jednu od oblasti rada Vlade Crne Gore. Svaka peticija koja dobije podršku najmanje 3.000 građana u roku od 60 dana biće predata na formalnu inicijativu nadležnog ministarstva i upućena Vladi na razmatranje.

Cilj Glasa građana – ePeticije je da omogući građanima da na jednostavan način pomognu Vladi u njenim konstruktivnim inicijativama u njenom opredjeljenju za ostvarivanje ustavnih nadležnosti u najboljem i najboljem interesu svih građana Crne Gore.

Za više detalja pogledajte animacijski video e-peticije klikom na sljedeći link: https://www.youtube.com/watch?v=o9td9ioN9O8

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial