CEDEM i ROM “Phiren Amenca” obilježili su Svjetski dan Roma

CEDEM i ROM “Phiren Amenca” obilježili su Svjetski dan Roma

CEDEM i Romska omladinska organizacija “Prošetaj sa nama – Phiren Amenca” danas su, povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma, dodijelili 13 poklon paketa djeci iz romske i egipćanske zajednice.

Pakete su romskim i egipćanskim studentima ispred CEDEM-a i ROM-a “Phiren Amenza” uručili Jenita Brcvak, Elvis Berisha i Serdjan Baftijari.

Romski osnovci obradovali su se paketićima sa školskim priborom (obične olovke, sveske, vodene boje, drvene bojice, lenjiri i drugi pribor) koji su potrebni za nastavak nastave.

Jedan od roditelja romske dece, otac šestoro dece, od kojih četvoro ide u školu, zahvalio je CEDEM-u i ROM-u „Phiren Amenca“ na humanom gestu, dodajući da je podela paketa sa školskim priborom za njegovu decu veoma važna, s obzirom na to da nije u prilici da svojoj djeci obezbijedi ni najosnovniji školski pribor koji im je svakodnevno potreban.

Ovaj sportski događaj okupio je 56 mladih romskih i neromskih srednjoškolaca iz šest podgoričkih srednjih škola, kao i 8 učesnika Centra za resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci iz Kakaričke Gore. Turnir je održan danas u Sportskom centru Dadex, a podršku manifestaciji pružili su Uprava za omladinu i sport, Sekretarijat za sport i kulturu Opštine Podgorica.

Turnir “Sportom protiv rasizma” idealna je prilika da se mladi iz romske i neromske populacije druže i učestvuju u fair play igri i na taj način direktno doprinesu smanjenju predrasuda i diskriminacije.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial