preloader

Podstaknimo medijsko obrazovanje u školama

Cilj projekta je razvijanje kompetencija nastavnika za medijsko obrazovanje učenika i razvijanje kritičkog odnosa prema medijskim sadržajima u štampanim, elektronskim i digitalnim medijima i podsticanje unapređenja vannastavnih aktivnosti.

Projekat je namijenjen nastavnicima razredne nastave, građanskog obrazovanja, kao i maternjeg i stranih jezika iz osnovnih škola svih opština Crne Gore

Svrha projekta je unaprijediti profesionalnih znanja i kompetencija nastavnika, kao i razvoj vannastavnih aktivnosti i motivaciju učenika kroz usvajanje specifičnih vještina i znanja potrebnih u učionici, kao i za vannastavne aktivnosti. Poboljšanje sekcija učenika, podrška talenta učenika, razvoj vannastavnih aktivnosti, kao i povećanje digitalne pismenost prepoznate su kao ključna potreba nastavnika i učenika u cilju razvoja navedenog. Nakon završene obuke, nastavnici su u obavezi da realizuju najmanje jednu radionicu o medijskoj pismenosti za učenike škole.

U okviru projekta biće realizovane aktivnosti poput izrada priručnika za razvoj medijske pismenosti za nastavnike, obuke za nastavnike o medijskom obrazovanju i kulturi,  izrada web platforme o medijskoj pismenosti i izrada lokalnih akcionih planova učenika o medijskoj pismenosti.

Sprovođenje projekta „Podstaknimo medijsko obrazovanje u školama“, realizuje se uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete.