Competition for participants of the school “Increasing information and knowledge of young people about the security sector”

Competition for participants of the school “Increasing information and knowledge of young people about the security sector”

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM)

raspisuje

KONKURS ZA učesnike/ce škole

Povećavanje informisanosti i znanja mladih o sektoru bezbjednosti

Škola se realizuje kroz projekat “Mladi u procesu reforme sektora bezbjednosti u Crnoj Gori”, podržanog od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Cilj škole je da doprinese poboljšanju nivoa informisanosti i unaprjeđenju znanja mladih o položaju i učešću mladih u sektoru bezbjednosti.Takođe, ova škola je usmjerena na širenje znanja kod mladih ljudi o reformi i demokratskoj kontroli sektora bezbjednosti, sa ciljem boljeg razumijevanja ove tematike.

Škola je posebno usmjerena na: 1) studente/kinje; 2) mlade aktere/ke civilnog društva; 3) pripravnike/ce i mlađe službenike/ce zaposlene u državnim institucijama (s posebnim akcentom na Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojsku Crne Gore, Ministarstvo odbrane, Parlament); 4) mlade lidere/ke političkih partija u Crnoj Gori.

Predavači su predstavnici državnih institucija, nezavisni stručnjaci i profesionalna vojna lica.

Škola će se održati 17-18. februara, u hotelu Queen of Montenegro, u Bečićima. Za sve učesnike škole obezbijeđen je smještaj u hotelu na bazi punog pansiona i prevoz u oba pravca.

Ukoliko želite da pohađate školu, zainteresovani/e kandidati/kinje mogu poslati biografiju na e-mail adresu: ognjen.markovic@cedem.me najkasnije do 07. februara 2017. godine, uz naznaku “Prijava za školu Povećavanje informisanosti i znanja mladih o sektoru bezbjednosti”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial