CEDEM je organizovao završnu konferenciju posvećenu Partnerstvu za otvorenu vlast

CEDEM je organizovao završnu konferenciju posvećenu Partnerstvu za otvorenu vlast

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) organizovao je 17. novembra u Podgorici konferenciju o Partnerstvu za otvorenu vlast. Konferencija je bila završna aktivnost regionalnog projekta Zagovaranje otvorene vlade, koji sprovodi PASOS, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona, uz podršku Evropske komisije.

Konferencija je imala za cilj da doprinese većoj vidljivosti inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu, ali i da podstakne konstruktivnu debatu o tome kako ova inicijativa može uticati na povećanje transparentnosti i integriteta javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori. Konferencija se sastojala od dvije panel diskusije kroz koje su predstavljeni i evaluirani rezultati projekta. Pored toga, kroz učešće predstavnika partnerskih organizacija iz regiona, prezentovana su iskustva u Srbiji, Makedoniji, Albaniji i na Kosovu.

Događaj su otvorili mr Nenad Koprivica, izvršni direktor CEDEM-a, Srđan Kusovac, nacionalni koordinator OGP-a i šef Vladinog biroa za informisanje i Nikoleta Tomović, izvršna direktorka Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Rezultate istraživanja javnog mnjenja iz novembra 2016. godine predstavio je CEDEM-ov programski saradnik Ognjen Marković.

Na konferenciji su govorili Milica Kovačević (CDT), Marko Sošić (Institut Alternativa) i Dubravka Popović (CeMI), a moderatorica konferencije bila je Marija Vuksanović, projekt menadžer (CEDEM).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial