preloader
Poziv za polaznike/ce VI generacije Škole rodne ravnopravnosti

Poziv za polaznike/ce VI generacije Škole rodne ravnopravnosti

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) raspisuje konkurs za VI generaciju polaznika/ca Škole rodne ravnopravnosti. Škola se realizuje u okviru projekta „Žene i muškarci – partneri u ravnopravnosti “, koji CEDEM sprovodi uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Škola rodne ravnopravnosti će obuhvatiti 10 značajnih tema iz oblasti politike rodne ravnopravnosti, nasilja nad ženama i učešća žena u političkom i javnom životu, s ciljem da ojača stručne kapacitete za preduzimanje posebnih mjera za postizanje rodne ravnopravnosti, imajući u vidu da je namijenjena mladim profesionalcima/kama iz različitih oblasti. 

Predavači/ce su nacionalni/e i regionalni/e eksperti/kinje iz oblasti rodne ravnopravnosti. Ova inicijativa pruža priliku za sticanje znanja, razmjenu ideja i uspostavljanje mreže saradnje među 20 odabranih polaznika/ca i predstavlja važan korak ka osnaživanju mladih lidera/ki i profesionalaca/ki u borbi za postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori, podstičući aktivno učešće u javnom životu i promovisanje inkluzivnog društva.

Škola je namijenjena:

  1. crnogorskim studentima/kinjama;
  2. budućim mladim predstavnicima/ama izvršne i zakonodavne vlasti u Crnoj Gori;
  3. budućim mladim liderima/kama političkih partija u Crnoj Gori; i
  4. mladim akterima/kama civilnog društva u Crnoj Gori.

U okviru Škole biće organizovano deset predavanja (jednom nedeljno u trajanju od 2 sata), u periodu od 7. marta do 4. aprila 2024. godine. Predavanja će biti održavana četvrtkom u periodu od 17.00 do 19.00 časova. Planirano je ukupno pet susreta, a o tačnim datumima i lokaciji polaznici/e biće blagovremeno obaviješteni/e.

Broj polaznika/ca je ograničen na 20.

Svi zainteresovani/e kandidati/kinje mogu poslati kratku biografiju i motivaciono pismo (ne duže od 200 riječi) putem emejl adrese: info@cedem.me, najkasnije do 6. marta 2024. godine, uz naznaku ,,Prijava za učešće na Školi rodne ravnopravnosti“. Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate putem navedene emejl adrese ili telefona +382 20 234 114.