Posljednje aktivnosti

 • Predstavljeni rezultati istraživanja političkog javnog mnjenja

  10 januar 2018

  Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) je na današnjoj konferenciji za medije objavio rezultate istraživanja političkog javnog mnjenja, koje je sprovedeno u decembru 2017. godine.

  Rezultate istraživanja je predstavila Milena Bešić, direktorica CEDEM-a.

  Istraživanje je podržano od strane NATO's Public Diplomacy Division - Engagements Section.

  Rezultate istraživanja mozete preuzeti ovdje.

  Opširnije
 • Završen drugi edukativni modul u okviru projekta "Usavršavanjem i zapošljavanjem do socijalne inkluzije"

  29 decembar 2017

  Danas su svečano uručene diplome engleskog jezika učesnicima i učesnicama projekta "Usavršavanjem i zapošljavanjem do socijalne inkluzije" koji je finansiran od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. 
  10 osoba sa invaliditetom su u okviru drugog eduaktivnog modula pohađali dvomjesečni intezivni kurs engleskog jezika u DOUBLE L. Diplome su uručili direktorica CEDEM-a, generalni direktor Doubele L-a i profesori koji su predavali učesnicima projekta.

   

  Čestitamo na ostvarenim rezultatima!

  Opširnije
 • CEDEM proslavio 20 godina postojanja

  18 decembar 2017

  Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM je proslavio jubilej 20 godina postojanja u petak 15. decembra u hotelu Centre Ville u Podgorici.

  CEDEM je od svog osnivanja pa sve do danas realizovao brojne aktivnosti i projekte po kojima je poznat u domaćoj ali i u inostranoj javnosti, sa fokusom na šest oblasti: demokratija i vladavina prava, ljudska prava, evroatlantske integracije, socijalna inkluzija, bezbjednost i odbrana i empirijska istraživanja. Sve to realizovano je uz podršku članova Upravnog odbora, zaposlenih, kao i asistenciju velikog broja saradnika. Aktivnosti CEDEMa su podržane od strane brojnih donatora iz SADa i Evrope, a CEDEMov intelektualni i stručni napor doprinio da naša organizacija dugi niz godina po klasifikaciji uglednog Univerziteta Pensilvanija, bude prepoznata među petnaest vodećih think-tank organizacija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi.

   

   

  Svečanosti je prisustvovao veliki broj visokih zvanica, predstavnika državnih institucija, političkih partija, civilnog sektora, medija, diplomatskih predstavništava, stranih organizacija u Crnoj Gori i dugogodišnjih saradnika CEDEM-a.

  Opširnije
 • Održana fokus grupa sa predstavnicima Ombudsmana

  14 decembar 2017

  Predstavnici Centra za demokratiju i ljudska prava – CEDEM su sa zaposlenima u instituciji Ombudsmana, a u okviru projekta “Jačanje institucionalnih kapaciteta Ombudsmana za nadzor nad sektorom bezbjednosti” održali fokus grupu sa ciljem mapiranja ključnih prepreka i problema pri uspješnom vršenju nadzora nad institucijama sektora bezbjednosti.


  Fokus grupi su prisustvovali zamjenici Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, savjetnici i zaposleni u opštem i odjeljenju za zaštitu od diskriminacije.


  Projekat je nastao sa ciljem da doprinese jačanju vladavine prava i ljudskih prava u sektoru bezbjednosti, sa posebnim osvrtom na osnaživanje institucionalnih kapaciteta Ombudsmana pri vršenju nadzora nad sektorom bezbjednosti. Projekat se realizuje u saradnji sa Institucijom Ombudsmana, a uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori.

  Opširnije
 • 1
 • 2
 • 3